Renumitul oraş turistic Nisa, considerat capitala Coastei de Azur, a decis să reimpună purtarea măştii sanitare în transportul public, în contextul celui de-al şaptelea val de COVID-19 care afectează Franţa, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Am decis (...) ca toată lumea, începând de luni, să poarte masca în mod obligatoriu", pe cei 2.500 de kilometri ai reţelei de autobuze şi tramvai, a anunţat la RTL primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi, transmite Agerpres.

Guvernul recomandă deocamdată purtarea măştii în mijloacele de transport în comun, fără a impune această măsură, dar potrivit primarului Estrosi "măsura va fi obligatorie deoarece au fost înregistrate peste 200.000 de cazuri în mai puţin de 24 de ore şi este clar că suntem în al şaptelea val care va creşte şi care ne conduce către o începere a şcolii în condiţii de risc ridicat".

Numărul contaminărilor cu COVID-19 a crescut la peste 206.000 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate marţi seara de Serviciul de sănătate publică din Franţa.

Noul ministru al Sănătăţii, François Braun, a încurajat de asemenea efectuarea unui al doilea rapel (a patra doză) pentru persoanele cu o stare a sănătăţii foarte fragilă şi a recomandat purtarea măştii "în locurile aglomerate".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri