Conducta Nord Stream care leagă Rusia de Germania şi-a reluat activitatea, joi, după o revizie tehnică de 10 zile. Nu este însă sigur dacă volumul va reveni la nivelul de acum câteva luni sau va fi redus.

”Funcţionează”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Nord Stream, fără a preciza, cantitatea de gaz livrată, scrie Wall Street Journal. Potrivit datelor transmise de Gazprom către Gascade, operatorul german de reţea, conducta ar trebui să livreze 530 GWh în timpul zilei, adică doar 30% din capacitate.

Berlinul se temea că gazoductul nu va fi redeschisă de Moscova după încheierea reparaţiilor. Totuși, semnalele din ultimele zile fuseseră pozitive.

Deja, în luna iunie, Gazprom a redus livrările prin Nord Stream 1 la 40%, invocând mai multe motive. Ar fi vorba, în primul rând, de o turbină trimisă companiei Siemens pentru reparații și care nu s-ar mai fi întors din ”service”, din cauza sancțiunilor. Printr-o coincidență uluitoare, în același timp autoritățile rusești au descoperit ”probleme tehnice” pe traseul gazoductului. Între timp, problema turbinei s-a rezolvat, făcându-se pentru ea chiar o derogare de la sancțiunile asupra Rusiei.

Nord Stream gas flows

”Toată lumea acum așteaptă cu mare nerăbdare să vadă ce se întâmplă după 21 iulie: dacă, după această perioadă programată de mentenanță, fluxul din Nord Stream 1 își revine, rămâne cum e acum sau nu își mai revine și scade și mai mult. Este un indicator care trebuie urmărit cu mare atenție, să fim ochii pe data de 21 iulie pentru a vedea cum arată fluxurile pe Nord Stream 1”, a explicat pentru wall-street.ro Eugenia Gusilov, directorul și fondatorul Romania Energy Center (ROEC).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri