Deși respinsă inițial în luna martie a acestui an, imediat după declanșarea invaziei ruse în Ucraina, oficialii americani cochetează încă cu ideea de a trimite celebrele A10 Thunderbolt în Ucraina, avioane construite încă din anii 1970 și cunoscute pentru distrugerile uriașe pe care le provoacă tancurilor pe câmpul de luptă.

Această posibilitate a intrat în atenția publicației poloneze Instalki ca urmare a faptului că, întrebat în cadrul forumului Aspen Security dacă această opțiune are vreo șansă de a se concretiza, Frank Kendall, secretar al Forțelor Aeriene ale SUA, nu a respins ideea.

„Vom fi deschiși la discuții cu ei cu privire la care sunt cerințele lor și cum am putea fi capabili să le satisfacem”, a arătat acesta.

Aproape în paralel cu declarația secretarului Frank Kendall, Şeful Forţelor Aeriene ale SUA, generalul Charles Q Brown, a observat faptul că forțele aeriene ucrainene vor trebui să înlocuiască aparatele de fabricație rusească "cu unele de altă origine".

Afirmațiile celor doi înalți oficiali americani vin în contextul în care ideea antrenării piloților ucraineni pe avioane F15 și F16 este tot mai discutată la Pentagon, aceasta putându-se concretiza încă de anul acesta.

Sursa foto: Shutterstock / MichaelFitzsimmons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri