Compania germană de căi ferate Deutsche Bahn şi-a anunţat intenţia de a-şi motiva angajaţii să economisească pe cât posibil energia electrică la locul de muncă printr-un bonus de cel puţin 100 de euro, transmite DPA, citat de Agerpres.

"Vrem ca toţi cei 200.000 de angajaţi din Germania să se implice în mod activ, să utilizeze toate modalităţile mari şi mici, pentru a reduce în mod semnificativ consumul de energie electrică", a declarat marţi directorul de resurse umane de la Deutsche Bahn, Martin Seiler. Potrivit acestuia economiile pot fi realizate prin reducerea utilizării iluminatului, încălzirii, a instalaţiilor de aer condiţionat, "sau poate prin utilizarea scărilor în locul lifturilor", a spus Seiler.

Pentru angajaţii care vor atinge o anumită ţintă de economisire a energiei, bonusul ar putea fi majorat până la 150 de euro. Cu toate acestea, Martin Seiler nu a dezvăluit cât de mare trebuie să fie economiile la energie şi nici cum vor fi măsurate.

Având în vedere viitoarele probleme în livrările de gaze naturale, Martin Seiler a menţionat şi alte măsuri prin care Deutsche Bahn intenţionează să economisească energia. Acestea ar putea include de exemplu, înlocuirea sistemelor de încălzire care funcţionează cu combustibili fosili cu sisteme alternative precum şi eliminarea iluminatului exterior la sediul său central, clădirea de birouri Bahntower din Berlin.

Cu un consum anual de aproximativ 10 Terawaţi-oră, compania de căi ferate Deutsche Bahn este cel mai mare consumator de electricitate din Germania. Potrivit celui mai recent raport anual, consumul de gaze naturale a fost responsabil pentru 6% din mixul de electricitate în 2021. Peste 20% din energia electrică a fost generată din lignit şi huilă. Ponderea energiilor regenerabile a fost de aproximativ 62%.

Grupul Deutsche Bahn are aproximativ 220.000 de angajaţi numai în Germania. În România operează DB Cargo Romania, membră a grupului Deutsche Bahn AG, lider de piaţă în domeniul transportului feroviar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri