Compania germană de căi ferate Deutsche Bahn şi-a anunţat intenţia de a angaja cel puţin 21.000 de persoane în acest an, dintre care 5.200 de stagiari.

Compania deţinută de statul german caută în special 770 de dispeceri, 740 de mecanici de locomotivă şi 740 de tehnicieni în electronică, a declarat un reprezentant de la Deutsche Bahn pentru cotidianul "Bild". "Simţim că concurenţa pe piaţa muncii se intensifică şi, prin urmare, vom pregăti un număr şi mai mare de persoane", a declarat pentru "Bild" Martin Seiler, membru al consiliului de administraţie al Deutsche Bahn, scrie Agerpres.ro.

Cifra de 21.000 de persoane a fost confirmată şi de un purtător de cuvânt de la Deutsche Bahn intervievat de DPA.

Chiar dacă şi în 2021 Deutsche Bahn a angajat 22.000 de persoane, operatorul feroviar pierde mai multe mii de angajaţi în fiecare an, în principal ca urmare a ieşirii la pensie.

Deutsche Bahn a subliniat că are nevoie, în fiecare an, de aproximativ 2.000 de noi mecanici de locomotivă.

În total, numărul de angajaţi ai Deutsche Bahn a crescut cu 2.000 de persoane în 2021, după o creştere cu 5.000 de persoane în 2020. Grupul Deutsche Bahn are aproximativ 220.000 de angajaţi numai în Germania.

În România operează DB Cargo Romania, membră a grupului Deutsche Bahn AG, lider de piaţă în domeniul transportului feroviar. Prezenţi pe piaţa din România din anul 2000, echipa DB Cargo Romania este alcătuită astăzi din peste 700 de angajaţi care asigură, prin cele 60 de locomotive şi peste 3.000 de vagoane dispuse pe întreaga reţea feroviară din ţară, transporturi naţionale şi internaţionale.

Sursa foto: Deutsche Bahn Personenverkehr/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri