Casa Albă a "îndemnat" Rusia să accepte "oferta serioasă" de schimburi de prizonieri, cu scopul de a obţine întoarcerea în Statele Unite a baschetbalistei Brittney Griner şi a altui cetăţean american, Paul Whelan.

"Am făcut o ofertă substanţială pentru a-i aduce acasă pe ea şi pe Paul Whelan. Îndemnăm Rusia să accepte această propunere", a declarat purtătoarea de cuvânt Karine Jean-Pierre, denunţând "detenţia abuzivă" a jucătoarei de baschet, condamnată la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Brittney Griner, în vârstă de 31 de ani, dublu medaliată cu aur la Jocurile Olimpice şi fostă vedetă a Asociaţiei Naţionale de Baschet Feminin din SUA (WNBA), face obiectul unei propuneri americane de schimb de deţinuţi cu Rusia, scrie Agerpres.ro.

Arestată în 17 februarie pe aeroportul Şeremetievo din Moscova pentru că avea în bagaj cartuşe de ţigară electronică cu conţinut de ulei de haşiş, sportiva şi-a recunoscut deja vinovăţia. Dar a susţinut săptămâna trecută că nu intenţiona să ia drogurile cu ea şi că probabil le-a împachetat din greşeală, când se pregătea să se întoarcă dintr-o vacanţă în SUA la echipa sa, UMMC Ekaterinburg din Rusia.

Sursa foto: Brittney Griner/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri