Forţele ruse au comis 27.203 crime de agresiune şi de război pe teritoriul ucrainean de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie şi până în prezent, potrivit unui raport publicat de Biroul procurorului general al ţării, relatează agenţiile de presă EFE şi Ukrinform, citate de Agerpres.

Conform documentului, 26.190 de delicte se referă la încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului. În acelaşi timp, 73 de incidente au legătură cu planificarea, pregătirea sau declanşarea şi ducerea unui război de agresiune, în timp ce alte 28 vizează propaganda de război neadaptată la convenţiile internaţionale.

Biroul procurorului general a înregistrat 912 alte diferite delicte încă necatalogate, de asemenea atribuite forţelor ruse.

Între altele, autorităţile ucrainene au înregistrat 12.724 de crime împotriva siguranţei naţionale, dintre care 8.783 sunt legate de uzurparea integrităţii teritoriale şi inviolabilitatea Ucrainei. Parchetul a înregistrat de asemenea 1.525 de cazuri pe care le califică drept înaltă trădare, alte 1.800 drept delicte de colaboraţionism, 113 de complicitate cu statul agresor; 64 de delicte calificate drept sabotaj şi 439 de infracţiuni cu clasificări juridice diferite.

Parchetul ucrainean a deschis 1.451 de proceduri penale pentru infracţiuni legate de copii de la începutul invaziei ruse pe scară largă în Ucraina.

Diferite organisme internaţionale, între care ONU, au iniţiat investigaţii pe teritoriul ucrainean pentru a documenta presupusele crime de război comise de trupele ruse.

În plus, unele ţări ale Uniunii Europene au trimis experţi în locuri precum Bucea sau Irpin, în nordul Ucrainei, pentru a găsi dovezi ale acestor crime.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri