Preşedintele SUA Joe Biden a denunţat miercuri ''crime de război majore'' în Ucraina, făcând referire la ''cadavrele rămase pe străzi după retragerea forţelor ruse'' şi la ''civilii executaţi cu sânge rece'' la Bucea, lângă Kiev, scrie Agerpres.

”Ceea ce se întâmplă nu sunt nimic mai puţin decât crime de război majore. Naţiunile responsabile trebuie să se unească pentru a-i face pe cei responsabili de aceste acte să răspundă'', a declarat preşedintele SUA, promiţând, de asemenea, să ''înăbuşe pentru ani de zile'' dezvoltarea economică a Rusiei.

Tot miercuri, premierul britanic Boris Johnson a afirmat că acţiunile forţelor ruse în Ucraina par aproape de ''genocid''.

Ministrul de Externe britanic Liz Truss a declarat că Marea Britanie îngheaţă activele Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, şi Credit Bank of Moscow, interzicând toate investiţiile noi în Rusia şi vizând încă opt oligarhi. Înainte de anunţarea joi a strategiei guvernamentale de securitate energetică, ea a spus că Marea Britanie va interzice toate importurile de cărbune rusesc precum şi de petrol până la sfârşitul anului.

Citește și: Putin dă vina pe ucraineni pentru masacrul din Bucea. ”O provocare grosolană”

Măsurile survin în contextul unui val internaţional de indignare în legătură cu atrocităţi comise de forţele ruse la Bucea şi alte oraşe din jurul Kievului care au fost recucerite de ucraineni în timp ce ruşii se retrag. Oficiali ucraineni au afirmat că au găsit cadavrele a cel puţin 410 de civili, dintre care unii împuşcaţi cu mâinile legate la spate.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri