Armata chineză a anunţat, în pofida apelurilor din partea Occidentului, că îşi va continua exerciţiile militare în apropiere de Taiwan, în semn de protest faţă de vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, în insula revendicată de Beijing, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

"Armata Populară de Eliberare (...) continuă să desfăşoare exerciţii practice interarme în spaţiul maritim şi aerian din jurul Taiwanului, concentrându-se pe operaţiuni comune antisubmarin şi de asalt pe mare", a indicat într-un comunicat Comandamentul din teatrul de operaţiuni Est.

China a început joi, a doua zi după plecarea preşedintei camerei inferioare a Congresului american, nr.3 în administraţia de la Washington, manevre cu "muniţie reală" în şase zone extinse în imediata apropiere a Taiwanului.

Respectivele exerciţii, în orice caz în această configuraţie, urmau să se încheie duminică la mijlocul zilei (04:00 GMT), potrivit administraţiei chineze de securitate maritimă. Dar manevrele continuă şi luni, conform acestui anunţ al armatei chineze.

Armata chineză a lansat cele mai importante exerciţii militare din istoria sa, trimiţând avioane de vânătoare, nave de război şi rachete balistice în ceea ce analiştii consideră drept o simulare a blocării şi invadării Taiwanului, comentează la rândul său AFP.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, denunţase "disproporţia totală" - potrivit acestuia - a reacţiei chineze şi în special a acestor manevre, în cursul cărora au avut loc tiruri cu muniţie reală.

După criticile din partea G7 şi a SUA, Blinken a publicat o declaraţie comună cu omologii săi japonez şi australian, în care a cerut Chinei să oprească aceste exerciţii militare.

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri