Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut comunităţii internaţionale să reacţioneze imediat pentru a determina plecarea ruşilor de la centrala nucleară de la Zaporojie, pe care au ocupat-o şi care este ţintă a bombardamentelor.

"Întreaga lume trebuie să reacţioneze imediat pentru a-i alunga pe ocupanţii centralei de la Zaporojie", cea mai mare din Europa, situată în sudul Ucrainei şi ocupată de trupele ruse din 4 martie, a spus preşedintele ucrainean în discursul său video zilnic.

"Doar retragerea totală a ruşilor şi reluarea controlului total de către Ucraina asupra centralei ar garanta securitatea nucleară pentru întreaga Europă", a adăugat el, denunţând "şantajul nuclear rusesc".

Citește și: Ce spune ministrul Mediului despre nivelul radiațiilor în România și Ucraina

Centrala a fost din nou bombardată joi, Ucraina şi Rusia acuzându-se reciproc de atac, la fel ca săptămâna trecută.

Mai multe bombardamente, pe care cele două părţi nu şi le asumă, fără a fi posibilă verificarea din surse independente a declaraţiilor lor, au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, stârnind temeri în legătură cu un dezastru nuclear.

"Situaţia se înrăutăţeşte, substanţe radioactive sunt amplasate în apropiere şi mai mulţi senzori de radiaţii au fost avariaţi", a precizat joi compania de stat ucraineană Energoatom.

Sursa foto: captura video/ Facebook Володимир Зеленський

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri