Populația globală ar putea atinge pragul de 8 miliarde de oameni la 15 noiembrie 2022, potrivit celor mai recente calcule ale ONU.

Raportul prezintă, de asemenea, că până în 2030 Pământul va susține 8,5 miliarde de oameni și circa 10,4 miliarde în 2100. Cu alte cuvinte, este înregistrată o scădere a creșterii explozive cu care ne-am confruntat în ultimii ani, notează Futurism.com.

Deși știam încă de anul trecut că populația Pământului va atinge acest prag, publicațiile de știință au început să atragă atenția asupra momentului ”mult așteptat”.

Totuși, Wolfgang Lutz, fondator al Centrului Wittgenstein pentru Demografie și Capital Uman Global de la Universitatea din Viena, prezice că educația și creșterea calității vieții ar putea încetini drastic fertilitatea globală.

„Sunt două întrebări mari. În primul rând, cât de repede va scădea fertilitatea în Africa, iar cealaltă întrebare este dacă și când China și țările cu fertilitate foarte scăzută își vor reveni și cât de repede se vor recupera”, a comentat Lutz.

Cea mai alarmantă situația în ceea ce privește creșterea populației ar putea fi „bomba populației”, fiind deja simțită în unele părți ale lumii, cauzată de o mulțime care îmbătrânește rapid, fără suficienți tineri care să aibă grijă de ea.

„Populația totală, în cele din urmă, este un număr lipsit de sens. Depinde ce sunt capabili să facă acești oameni, care sunt abilitățile lor, dacă au suficient să mănânce”, a conchis Lutz.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri