SUA și Germania au în plan să trimită Ucrainei noi ajutoare militare, valoarea lor cumulată ridicându-se la circa 3,5 miliarde de dolari, ajutoarele constând în pachete de asistență de securitate și echipamente militare, relatează Agerpres.

Statele Unite vor anunţa, posibil chiar miercuri, un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, în valoare de circa trei miliarde de dolari, a afirmat un oficial american, potrivit agenţiei Reuters.

Pachetul ar urma să fie cel mai mare din partea Washingtonului în cele şase luni de când a început invazia rusă în Ucraina, iar data anunţată ar coincide cu Ziua Independenţei ucrainene, menţionează agenţia.

Fondurile ar urma să provină din Iniţiativa pentru Asistenţa de Securitate pentru Ucraina, aprobată de Congresul SUA pentru a permite guvernului condus de preşedintele Joe Biden să achiziţioneze armament de la producători, în loc să le trimită ucrainenilor arme din stocurile americane existente.

Citește și: Ucraina speră la noi ajutoare externe între 12 și 16 miliarde de dolari în acest an

Germania: Ajutor de 500 miliane de euro

Germania este pregătită să livreze Ucrainei armament în valoare de aproape 500 de milioane de euro (aproximativ 500 mil. dolari), a declarat un purtător de cuvânt al cancelarului Olaf Scholz, în timpul vizitei acestuia în Canada, transmite dpa.

Printre altele, ucrainenii ar urma să primească încă trei sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T şi mai multe vehicule blindate Bergpanzer, a detaliat sursa citată.

Scholz a promis recent noi ajutoare financiare şi militare importante pentru Ucraina.

Anul acesta, în Germania a existat o controversă pe tema furnizării de arme, care a întârziat livrările către Ucraina, ceea ce a atras critici la adresa guvernului de la Berlin, atât pe plan intern, cât şi la nivel internaţional, reaminteşte dpa. Între timp, livrările s-au accelerat, iar germanii le-au trimis deja ucrainenilor 15 tunuri antiaeriene autopropulsate GEPARD, zece obuziere autopropulsate, mai multe transportoare blindate de trupe, sute de sisteme antiaeriene portabile şi alte echipamente de luptă şi de alte tipuri.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri