Criza traiului zilnic a lovit puternic Turcia. Oamenii cheltuiesc sume uriașe inclusiv pe alimente de bază precum pâinea. În medie, plătesc cu aproape 80 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult decât orice, moneda slabă este de vină pentru creșterea prețurilor.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/turcii-o-duc-tot-mai-rau-avem-carne-doar-la-ocazii-speciale-nu-ne-mai-permitem-2061625

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Criza traiului zilnic a lovit puternic Turcia. Oamenii cheltuiesc sume uriașe inclusiv pe alimente de bază precum pâinea. În medie, plătesc cu aproape 80 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, arată un reportaj ”Focus Europa” - proiect Digi24 şi Deutsche Welle.

Mai mult decât orice, moneda slabă este de vină pentru creșterea prețurilor. Economiștii spun că președintele Erdogan face prea puțin - și acționează greșit - ca să reducă inflația. Între timp, familiile tot mai disperate încearcă să supraviețuiască.

Aproximativ 60 la sută dintre angajați lucrează în sectorul cu cele mai mici salarii și mulți primesc salariul minim. Pentru a doua oară în acest an, guvernul l-a majorat la 5.500 de lire - adică aproximativ 310 euro. Pentru Kadîr, nu e aproape nicio diferență. „Nu ne-a ajutat, pentru că imediat după aceea au crescut și prețurile produselor. Indiferent unde te uiți, totul e mai scump. Pur și simplu nu e suficient. 5.500? E imposibil să trăiești” - arată Kadîr.

Alegerile au loc anul viitor și probabil Recep Erdogan este îngrijorat. Pentru el contează doar economia. Creștere cu orice preț. Inflația este tot mai mare, dar ratele dobânzilor rămân scăzute, la cererea Palatului prezidențial. „În primul rând, am susținut producția în toate domeniile, așa încât să nu se oprească și să nu avem o scădere a angajărilor. În prezent există 30,5 milioane de angajați. Exporturile se situează în jurul a 250 de miliarde de dolari. Acest lucru dovedește că eforturile noastre funcționează” - justifica recent președintele Erdogan.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri