China a devenit prima țară din lume care a aprobat un vaccin împotriva Covid-19 pe bază de inhalare, în contextul în care țara asiatică se străduie din răsputeri să țină în frâu pandemia începută acum aproape trei ani, uneori carantinând orașe întregi de zeci de milioane de oameni în acest efort.

Firma producătoare a vaccinului este CanSino Biologics, iar produsul pe care îl oferă spre comercializare se numește Convidecia Air, conform CNN.

Astfel, folosirea acestuia presupune un singur jet din nebulizatorul cu care este dotat aparatul, jet care este ulterior inhalat de către persoana care îl folosește.

Sursa citată arată de asemenea că măsura aprobării acestui vaccin vine atât pe fondul carantinării mai multor orașe, cu peste 300 de milioane de persoane vizate de această măsură, cât și a ratei scăzute de vaccinare printre persoanele în vârstă.

Cât despre eficiența acestuia, compania producătoare a arătat că folosirea vaccinului induce "o puternică imunitate la nivel celular și la nivelul mucoaselor".

Cu toate acestea, firma CanSino declară că este conștientă de competiția majoră din domeniu, în China fiind aprobate în acest moment nu mai puțin de 9 vaccinuri împotriva Covid-19.

Țara asiatică a făcut furori în întreaga lume, de altfel, prin așa-numita politică "Zero Covid", partidul comunist chinez ținând de multe prima pagină a publicațiilor internaționale prin restricțiile extrem de dure impuse.

Sursa foto: Shutterstock / PRATCHTASETBOONYEN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri