Gazprom, firma loială Kremlinului, care până nu demult vindea cea mai mare parte a producției sale pe piața europeană, a lansat un videoclip de propagandă în care arată o simulare a presupusului mod în care va îngheța Europa la iarnă fără livrările de gaz rusesc.

Lansarea materialului a avt loc la trei zile după ce Gazprom a anunțat că sistează tranzitul de gaz prin conducta Nord Stream 1, anunță Evening Standard.

Partea rusă a susținut că oprirea livrărilor a survenit ca urmare a unor defecțiuni tehnice, respingând aluziile europenilor, care susțin că măsura a venit, pur și simplu, ca o răzbunare la adresa politicilor inițiate pe bătrânul continent în vederea decuplării de resursele rusești de energie.

Imagnile voit apocaliptice din materialul video arată peisaje urbane copleșite de îngheț, pentru fundalul muzical al producției Gazprom fiind ales cântecul "Iarna va fi lungă", compus de cantautorul sovietic Yuri Vizbor.

Gazprom nu este însă la prima încercare de a influența prețul gazelor prin comunicări în spațiul public, recent folosind chiar și diverse rapoarte ori comunicate de presă în acest scop.

Astfel, Gazprom a folosit prilejul prezentării rezultatelor companiei ”la șapte luni și jumătate” pentru a amenința Europa cu o creștere cu 60% a prețului pe bursă al gazelor.

Sursa foto: YouTube/ Sky News Australia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri