La fel ca mulți șefi, Larry Fink vrea să-și aducă angajații înapoi la birou. Dar CEO-ul BlackRock, cel mai mare administrator de bani din lume, a oferit un nou argument pentru care compania vrea acest lucru: reducerea inflației record din SUA.

“Trebuie să ne aducem angajații înapoi la birou”, a declarat el pentru Fox Business, preluat de Yahoo News, argumentând că aceasta ar duce la „creșterea productivității care va compensa unele dintre presiunile inflaționiste”,

BlackRock a spus că va începe să le ceară angajaților să vină la birou trei zile pe săptămână, potrivit unui e-mail intern văzut de Yahoo Finance. “Timpul petrecut împreună este modul în care livrăm clienților”, au scris în e-mail COO-ul BlackRock Rob Goldstein și șeful resurselor umane Manish Mehta. Excepțiile de la regulă „vor fi rare și vor necesita aprobare formală”, au scris ei.

Fink a declarat că BlackRock „va avea o abordare mai dură cu privire la modul în care ne aducem angajații înapoi”. Motivația BlackRock de a-i determina pe oameni să se întoarcă la birou „va fi un element cheie în reducerea inflației: creșterea productivității”, a spus Fink.

Productivitatea muncii neagricolă din SUA, măsurată în termeni de producție pe oră lucrată, a scăzut cu o rată anuală de 4,1% în al doilea trimestru, potrivit Departamentului Muncii din SUA. Aceasta urmează scăderii cu 7,4% a productivității în primul trimestru al anului. Scăderea productivității ar putea contribui la inflație, deoarece creșterea salariilor nu este însoțită de o creștere a producției, împingând întreprinderile să majoreze prețurile.

Economiștii au avertizat că scăderile recente ale productivității muncii în SUA analizate foarte puternic. Cifra se poate schimba drastic de la un trimestru la altul din cauza modificărilor producției sau a forței de muncă și poate să nu implice neapărat nimic despre modul în care lucrează angajații. Combinația dintre scăderea PIB-ului și un număr mare de locuri de muncă se reflectă prin scăderea productivității, pe măsură ce producția scade și orele lucrate cresc.

Indicele prețurilor de consum din SUA, care măsoară modificările prețurilor, nu s-a modificat între iunie și iulie, deși cifrele din iulie erau încă cu 8,6% mai mari decât cu un an mai devreme.

BlackRock se alătură altor bănci de pe Wall Street care fac eforturi pentru a readuce angajații la birou. Atât Goldman Sachs, cât și Morgan Stanley au spus că, după Ziua Muncii (5 septembrie), vor elimina restricțiile COVID privind munca în persoană, cum ar fi solicitarea de vaccinări sau teste COVID regulate, ca parte a eforurilor de a aduce angajații înapoi la birou.

Sursa foto: Shutterstock / Steve Sanchez Photos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri