Izolarea internațională a Rusiei are consecințe economice neașteptate. Politica lui Putin îi lasă pe oameni fără permis și fără bancomate.

Din cauza sancțiunilor internaționale, băncile rusești rămân fără ATM-uri, scrie Kommersant. În jur de 70% din piața rusească a bancomatelor era controlată de două companii americane care s-au retras, iar acum dispozitivele lor riscă să devină complet inutilizabile la cea mai mică problemă, deoarece nu mai există nicio opțiune de service. Deja numărul ATM-urilor funcționale a scăzut cu aproape 10.000 de la începutul anului.

Ca urmare, unele bănci, ca Sberbank, dau comenzi de bancomate din China. Iar banca centrală a Rusiei a demarat un program de producție locală, care ar trebui să iasă pe piață în prima jumătate a lui 2023. Oficialii recunosc însă că multe componente – practic, toată electronica - trebuie importate, așa că este efectiv imposibil să existe un ATM 100% rusesc. De fapt, mult lăudata economie a lui Putin nu poate realiza decât partea mecanică a unui bancomat, recunoaște ziarul rusesc.

În aceeași timp, și școlile de șoferi par să aibă un viitor sumbru sub regimul Putin. Potrivit Izvestia, prețurile mașinilor s-au dublat în ultima perioadă (ca urmare a sancțiunilor internaționale, care au redus masiv oferta). Iar situația economică face ca mulți ruși să nu își mai permită costul școlii de șoferi, care este între 30.000 și 50.000 de ruble (2.400-4.000 de lei). Numărul celor care dau de permis a ajuns la jumătate față de 2019.

Citește și: Rusia, lăsată „în pană” de producătorii auto: fabrici închise, exporturi oprite și acțiuni vândute

Cum pandemia a lovit deja dur în acest sector, rușii ar putea să nu mai aibă de unde să își ia permisul. Cei din domeniu spun că doar școlile care dețin clădirea unde operează și au contracte cu statul pentru pregătirea viitorilor conducători auto vor putea supraviețui.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri