Președintele rus, Vladimir Puțin, a negat responsabilitatea pe care Rusia o are în criza energetică a Europei și a spus că UE poate pur și simplu porni noua conductă Nord Stream 2 dacă dorește mai mult gaz natural pentru țările sale.

Concluzia este că, dacă ai o urgență, dacă îți este atât de greu, trebuie doar să ridici sancțiunile pentru Nord Stream 2, care reprezintă 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an. Trebuie doar să apeși butonul și totul va merge” a spus Putin după summitul din Uzbekistan, după cum scrie Business Insider.

El a criticat, de asemenea, „agenda verde” a Uniunii Europene prin care blocul comunitar se axează mai mult pe energie regenerabilă, strategie despre care spune că a fost inițiată înainte de a începe criza energetică, respectiv, înainte de războiul din Ucraina.

Citește și: Rusia susține că va înlocui Nord Stream cu un gazoduct spre China - care nu există

Conducta de gaze naturale Nord Stream 2 circulă în paralel cu Nord Stream 1, o conductă cheie care livrează combustibil din Rusia către Europa. Conducta Nord Stream 2, în valoare de 11 miliarde de dolari, a fost finalizată în septembrie și urmează să dubleze fluxurile de gaze ale Rusiei către Europa. Cu toate acestea, Nord Stream 2 nu a fost niciodată operațională, deoarece Germania a renunțat la proiect în februarie, cu câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

La începutul lunii septembrie, gigantul de stat al gazelor ruse, Gazprom, a întrerupt complet aprovizionarea Europei prin Nord Stream 1. Gazprom și Kremlinul au insistat constant că încetinirea fluxurilor de gaz se datorează unor motive tehnice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri