Anunţul făcut de Moscova privind mobilizarea militară parţială în Rusia şi "referendumurile" de anexare a teritoriilor ucrainene constituie un "semn de slăbiciune, de eşec rusesc" , a apreciat miercuri ambasadoarea americană în Ucraina, Bridget Brink, citată de AFP.

"Simulacre de referendumuri şi mobilizarea sunt semne de slăbiciune, de eşec rusesc", a scris Brink pe Twitter, asigurând totodată că ţara sa va continua "să susţină Ucraina oricât de mult timp va trebui", conform Agerpres.ro.

Un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, a ironizat anunţurile Kremlinului, evocând eşecul planului rusesc privind un război fulger în Ucraina şi negările de către Moscova a eşecurilor sale militare în Ucraina.

"Ruşii care au cerut distrugerea Ucrainei au sfârşit prin a obţine: 1.Mobilizarea; 2. Frontiere închise, blocarea conturilor bancare; 3.Închisoare pentru dezertare. Totul este în continuare conform planului, nu-i aşa? Viaţa are mult simţ al umorului", a scris Podoliak pe Twitter.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea a sute de mii de ruşi pentru a lupta în Ucraina şi a sprijini organizarea de urgenţă a "referendumurilor" de anexare a patru regiuni în estul şi sudul Ucrainei.

Putin a avertizat Occidentul că Moscova va utiliza "toate mijloacele" pentru a se apăra, ceea ce semnifică faptul că preşedintele rus este pregătit să utilizeze arma nucleară, notează AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri