Finlada va pregăti o "soluţie naţională" pentru a restrânge şi mai mult sau chiar a interzice complet accesul cetăţenilor ruşi, a declarat agenţiei France Presse ministrul de externe Pekka Haavisto, aflat la New York cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Din septembrie, autorităţile de la Helsinki au redus cu 90% numărul de vize acordate ruşilor, în contextul reacţiei la invazia Rusiei în Ucraina, scrie Agerpres.ro.

Finlanda a rămas însă singura dintre ţările membre UE care au frontiere comune cu Rusia prin care pot trece cetăţenii ruşi cu vize Schengen. Polonia şi cele trei republici baltice au interzis de la începutul acestei luni accesul majorităţii ruşilor.

Guvernul finlandez intenţionează, potrivit lui Haavisto, să adopte la rândul său o linie mai dură, fie prin adoptarea rapidă a unei legi noi, fie prin aplicarea mai strictă a legislaţiei existente, pentru a "limita sau opri complet traficul turistic" rus.

Ministrul a afirmat că Finlanda "nu mai vrea să fie o ţară de tranzit pentru vizele Schengen emise de alte state".

Finlanda cere o decizie comună a Uniunii Europene, însă "nu poate fi sigură că aceasta va veni rapid", a mai arătat Haavisto.

Conform unui sondaj publicat de cotidianul Ilta-Sanomat, 70% din finlandezi ar dor să nu li se mai elibereze ruşilor vize turistice.

În aceeaşi zi, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială a rezerviştilor, grănicerii finlandezi au raportat că situaţia la frontieră este normală şi au dezminţit zvonuri apărute online despre cozi de câţiva kilometri la ieşirea din Rusia.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri