Președintele rus Vladimir Putin a inspectat un teren de antrenament pentru trupele mobilizate, cea mai recentă încercare a Kremlinului de a combate numeroasele rapoarte care susțin că rezerviștii sunt trimiși în prima linie a războiului din Ucraina fără echipament și antrenament adecvat, relatează Euronews.com.

Putin a tras, de asemenea, câteva cartușe dintr-o pușcă de lunetist SVD în timpul filmărilor care se pare că au scopul de a arăta sprijinul său personal pentru soldații care se îndreptau să lupte în Ucraina.

În filmare, Putin a fost văzut trăgând mai multe focuri din pușcă în timp ce stă întins, apoi își șterge pardesiul de praf, după care îl îmbărbătează și îi urează succes unui soldat.

Putin a examinat, de asemenea, uniforme și pantofi creați pentru diferite anotimpuri, potrivit agenției de știri de stat ruse TASS.


Liderul rus a fost însoțit în călătoria la Ryazan, la sud-est de Moscova, de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care i-a raportat despre modul în care erau antrenați soldații.

Un ofițer i-a arătat o pereche de cizme de iarnă, haine, ustensile de gătit și alte elemente de dotare ale soldaților, toate pentru a contracara imaginile pe care rușii le-au postat pe rețelele de socializare cu echipament ponosit sau inexistent pentru trupele nou mobilizate.

(Sursa foto: Twitter)

Vizita a avut loc la o zi după ce Putin a ridicat gradul de război al Rusiei și a declarat legea marțială în patru regiuni ocupate ale Ucrainei pe care le-a anexat luna trecută, printr-o manieră calificată ca fiind ilegală de Ucraina, aliații săi și Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Acțiunea lui Putin este, de asemenea, cea mai recentă încercare de a-și consolida dorința de a fi privit ca un lider puternic. Confruntându-se cu o serie de înfrângeri în război, Putin a declarat luna trecută o „mobilizare parțială” pentru a convoca sute de mii de trupe suplimentare.

S-a desfășurat haotic, cu cazuri frecvente de apeluri adresate oamenilor nepotriviți și chiar și Putin a fost forțat să recunoască greșelile. Sute de mii de ruși au fugit în străinătate pentru a scăpa de a fi recrutați. Putin a spus vinerea trecută că mobilizarea se va termina în două săptămâni.

Sursa foto: Captură Video / Zvezda News

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri