Un oraș din sudul Italiei oferă până la 30.000 de euro celor care doresc să se mute acolo, conform Euronews. Orașul Presicce-Acquarica se confruntă cu o populație în declin și cu locuințe abandonate.

Micul oraș a suferit o scădere a populației, deoarece locuitorii s-au mutat în orașe mai mari în căutarea unor oportunități mai bune de angajare. Pentru a-i atrage pe noii proprietari, orașul a promis subvenții persoanelor care cumpără o casă și se înregistrează ca locuitori ai orașului.

Iată ce trebuie să știți dacă sunteți interesat să cumpărați o proprietate în acest oraș

Detaliile programului sunt încă în curs de finalizare, dar cererile vor fi disponibile în curând pe site-ul primăriei. Pentru a fi eligibile, persoanele sau familiile trebuie să își mute reședința oficială în orașul din sudul Italiei.

De asemenea, li se cere să investească într-o casă construită înainte de 1991, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din proprietățile din oraș.

Costul achiziționării va fi subvenționat prin grantul oferit de consiliul local. Ajutorul financiar poate fi folosit și pentru a acoperi costurile de renovare. Costul maxim oferit este de de 30.000 de euro.

Consiliul oferă, de asemenea, stimulente pentru a ajuta la combaterea îmbătrânirii populației orașului. După doar 60 de nașteri, față de 150 de decese anul trecut, orașul va acorda 1.000 de euro pentru fiecare nou-născut.

Situat în zona cunoscută sub numele de Salento, Presicce-Acquarica este desemnat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri