Aviaţia israeliană a anunţat că a efectuat lovituri aeriene în cursul nopţii împotriva unor baze ale mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza, după un tir de rachetă din această enclavă palestiniană spre teritoriul israelian.

Sâmbătă seară, armata israeliană a raportat un tir de rachetă din Fâşia Gaza spre Israel, primul după o lună, scrie Agerpres.ro.

Acest tir a avut într-un moment în care Jihadul Islamic, una din facţiunile palestiniene armate din Fâşia Gaza, a ameninţat Israelul cu represalii după asasinarea a doi dintre liderii săi, la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate.

Ca răspuns la acest tir, "avioanele de luptă ale Tzahal au vizat în această noapte o bază de producţie a armelor aparţinând organizaţiei teroriste Hamas", la putere în Fâşia Gaza, a indicat armata într-un comunicat, precizând că au vizat un loc unde sunt fabricate "majoritatea rachetelor" Hamas.

"În plus, armata israeliană a ţintit un tunel terorist al Hamas în sudul Fâşiei Gaza", a adăugat comunicatul.

Surse din rândul serviciilor de securitate din Gaza au raportat două lovituri împotriva sudului enclavei cu 2,3 milioane de locuitori, una împotriva unei baze de antrenament militar din Khan Yunis, iar cealaltă într-o zonă nelocuită din apropiere de Rafah.

Aceste lovituri nu s-au soldat cu răniţi, potrivit unor surse medicale palestiniene.

Cel puţin 49 de palestinieni, printre care combatanţi, dar şi civili, inclusiv copii, au murit între 5 şi 7 august într-o confruntare între armata israeliană şi gruparea Jihad Islamic din Fâşia Gaza, o enclavă aflată sub blocada israeliană din 2007, mai scrie AFP.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri