Restaurantele McDonald's, cafenele Starbucks și magazine de lenjerie intimă se numără printre proprietățile la care nu ne-am aștepta să se afle pe lista averii deținute de regele Charles al III-lea, relatează BusinessInsider.

Crown Estate, care generează profituri pentru Trezoreria Marii Britanii, este deținută de monarhul domnitor, iar controlul a fost transmis de la Regina Elisabeta a II-a la Regele Charles al III-lea, după trecerea în neființă a acesteia în luna septembrie.

Proprietățile Crown Estate sunt evaluate la un total de 15,6 miliarde de lire sterline. Pe lângă ariile vaste de terenuri agricole și zonele litorale, Crown Estate deține și un portofoliu vast de spații comerciale, ceea ce înseamnă că regele deține magazine, restaurante și facilități de agrement, cum ar fi cinematografe.

Trebuie menționat că, deși în statutul acestor proprietăți Regele Charles al III-lea este recunoscut ca proprietar, monarhul nu este implicat în deciziile de management ale business-urilor care se desfășoară pe domeniul regal. Cu alte cuvinte, în mod real, brandurile care au magazine sau restaurante pot fi considerate, de fapt, chiriașe pe domeniul.

Crown Estate spune că în afara Londrei are un portofoliu regional de comerț cu amănuntul de 1,5 miliarde de lire sterline (1,7 miliarde de dolari), cu peste 650.000 metri pătrați de spațiu, format din 17 parcuri comerciale și centre comerciale situate în sau în apropierea orașelor, inclusiv Leeds, Liverpool și Oxford.

Și în Londra, deține 930.000 metri pătrați de spații de birouri, retail, restaurante, petrecere a timpului liber, dar și spații locative. Aceste proprietăți sunt evaluate la aproximativ 7,7 miliarde de lire sterline.

În parcurile sale comerciale și centrele comerciale din afara Londrei, Crown Estate închiriază spații pentru șapte restaurante McDonald's, patru magazine Starbucks și cinci magazine Subway. Printre giganții americani din zona de fast-food se mai numără Pizza Hut, KFC, Five Guys și Burger King.

Retailerul cu cea mai mare prezență este magazinul de îmbrăcăminte și articole pentru casă Next.

În proprietățile deținute de Crowne Estate se mai regăsesc și 10 magazine operate de gigantul britanic de retail Marks & Spencers și șase operate de compania irlandeză de fast-fashion Primark. Magazinul de lenjerie și jucării sexuale Ann Summers are un magazin în mall-ul Westgate din Oxford, la fel ca și cei de la Victoria's Secret.

Alte magazine incluse în portofoliul Crown Estate sunt Pandora, Apple, TK Maxx, Urban Outfitters, Build-a-Bear, Peloton și Vans. Pe lângă acestea se adaugă și cinematografe sau săli de bowling.

Crown Estate are, de asemenea, o listă cuprinzătoare de afaceri cărora nu le este permis să funcționeze pe stradă, inclusiv cluburi de noapte, case de pariuri, cazinouri, sex-shop-uri sau saloane de tatuaje.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri