27 Decembrie 2022

Guvernul austriac se plânge de lipsa forței de muncă și vrea imigranți, după ce nu ne-a lăsat în Schengen invocând migrația



Criza mâinii de lucru, în special a personalului calificat, va continua să fie una dintre principalele provocări pentru întreaga Uniune Europeană mult timp de acum înainte, a avertizat ministrul austriac al economiei, conservatorul Martin Kocher.

''Marea sarcină a guvernelor în următorii 10 sau 15 ani'' va fi să-şi facă ţările mai atractive pentru companii, a declarat ministrul austriac.

În opinia lui Kocher, pentru a face faţă acestei provocări, Europa va trebui să adopte reforme şi măsuri ''nu doar privind investiţiile şi impozitarea capitalului, ci şi asupra impozitării muncii şi elaborării de norme'' în domeniul muncii care să atragă forţa de muncă.

''Este vorba despre îmbunătăţirea calificărilor, oferirea de stimulente adecvate pentru integrarea rapidă a şomerilor pe piaţa muncii'' şi despre adoptarea unor măsuri favorabile ''echilibrului între muncă şi familie'', a enumerat el.

De asemenea, mai estimează ministrul austriac, este nevoie de facilitarea şi accelerarea ''imigraţiei provenite atât din Uniunea Europeană cât şi din afara ei''. Și asta cu tote că guvernul din care face parte s-a opus intrării României în Schengen invocând exact tema migrației.

Executivul din Austria s-ar fi aşteptat ca actualul declin economic marcat de criză energetică şi inflaţie să conducă la creşterea şomajului, ceea ce însă nu s-a întâmplat, ba dimpotrivă, chiar şi în aceste condiţii companiile se plâng că nu au personal suficient.



Citeste si