Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ridicat joi starea de alertă maximă pe care o ordonase în urmă cu două zile pentru armata sârbă şi pentru forţele de poliţie sârbe, după calmarea recentelor tensiuni cu Kosovo, informează agenţia Tanjug, citată de EFE.

Acest anunţ urmează celui privind eliminarea baricadelor cu care sârbii kosovari blochează de zece zile traficul pe şoselele din nordul Kosovo în semn de protest faţă de ceea ce consideră a fi discriminarea tot mai puternică din partea autorităţilor de la Pristina faţă de minoritatea sârbo-kosovară în această provincie care şi-a proclamat independenţa în 2008, conform Agerpres.ro.

Odată cu intensificarea tensiunilor între Belgrad şi Pristina în ultimele luni, această acţiune de protest a sârbilor a fost declanşată de arestarea de către autorităţile de la Pristina a unui fost ofiţer de poliţie sârb din cadrul poliţiei kosovare. Acesta a fost eliberat miercuri din detenţie prin decizia unui tribunal din Pristina şi plasat în arest la domiciliu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri