Premierul Romaniei Viorica Dancila a comis o noua gafa. De data aceasta a fost vorba de una diplomatica. In cadrul vizitei oficiale in Muntenegru a declarat ca ii pare bine sa fie la Pristina, capitala Kosovo, stat pe care Romania nici macar nu il recunoaste. Gafa a fost taxata si de PSD, prin vocea lui Adrian Dobre, fost purtator de cuvant al partidului. Citeste in continuare cele mai importante titluri din presa de astazi.

„O gafa serioasa de diplomatie”. Prima reactie din PSD, dupa ce Dancila a confundat Pristina cu Podgorita. Aceasta gafa risca sa afecteze relatiile dintre Romania si Muntenegru. Este reactia lui Adrian Dobre, fost secretar de stat si fost purtator de cuvant al PSD, la cea mai recenta gafa a premierului Viorica Dancila, informeaza Digi 24. Aceasta a confundat Pristina cu Podgorita chiar in timp ce se afla in vizita in capitala Muntenegrului. Pristina este capitala Kosovo, un stat pe care Romania nu l-a recunoscut.

"Eu cred ca doamna prim-ministru trebuie sa-si faca o analiza foarte clara si foarte serioasa a consilierilor domniei sale, in primul rand, si a dosarelor de tara pe care le primeste in aceste vizite. Cred ca ar trebui pregatite mult mai bine.

E adevarat, este o gafa serioasa de diplomatie, e posibil ca aceasta gafa sa treneze asupra relatiilor diplomatice dintre cele doua tari dar speram ca, pana la urma, cu eforturi diplomatice, va fi trecuta cu vederea", a declarat Adrian Dobre la Digi 24.

Fiul premierului Viorica Dancila s-a angajat la stat. Victor Florin Dancila este consilier la Curtea de Conturi, potrivit declaratiei de avere publicata pe site-ul institutiei. Si sotia sa, Dancila Elena, lucreaza tot intr-o institutie de stat, la Primaria Sectorului 5 din Capitala. Fiul premierului Dancila a lucrat la Petrom, inainte de a se angaja la Curtea de Conturi, pe functia de permiting expert. In anul fiscal 2017 acesta a castigat 44.400 de lei, informeaza Libertatea.

Teodorovici cere verificarea notarului lui Iohannis. Statul roman are in continuare probleme in procesul de recuperare a chiriei incasate de sotii Iohannis. Mai exact, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici recunoaste ca statul roman nu poate deveni proprietar al casei din Sibiu, prin urmare nici banii din chirie nu pot fi recuperati, relateaza Cotidianul.

Dacian Ciolos intra in cursa pentru prezidentiale: 'Sunt gata sa imi asum orice decizie pe care o va lua partidul'. Presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna, Dacian Ciolos, a declarat miercuri, cu privire la o posibila candidatura a sa la alegerile prezidentiale, ca este pregatit sa isi asume orice decizie pe care o va lua partidul. Citeste declaratia completa a lui Dacian Ciolos pe stiripesurse.ro.

6 romani au ramas fara acte dupa incendiile din Grecia

MAE: sase cetateni romani au ramas fara acte de identitate in urma incendiilor din Grecia. Ministerul roman al afacerilor Externe a anuntat ca Ambasada Romaniei la Atena a eliberat titluri de calatorie unui grup de sapte persoane cu dubla cetatenie, printre care si cea romana, ca urmare a faptului ca actele de identitate le-au fost distruse în zona afectata de incendiu. Acestia nu au necesitat asistenta medicala si au parasit zona în siguranta, noteaza Adevarul.

Calduri insuportabile în tarile din Europa. Asfatul s-a deformat pe un aeroport din Germania. In timp ce la noi ploile si inundatiile fac ravagii, valul de caldura care a adus seceta si incendii pana la cercul polar inca nu dispare. Germania, de pilda , se confrunta cu temperaturi ridicate, care au deformat asfaltul pe un aeroport. Danemarca, în schimb, se lupta cu seceta. Potrivit meteorologilor, vara aceasta are sanse sa devina cea mai secetoasa din istoria tarii. Citeste mai multe informatii despre acest subiect pe stirileprotv.ro

Sursa foto: Facebook / Viorica Dancila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri