Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a transmis joi Statelor Unite că rachetele hipersonice ruseşti vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO, după ce ambasada SUA la Moscova a difuzat un mesaj video în care-şi afirmă solidaritatea faţă de ruşii ce se opun războiului declanşat de ţara lor împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

''Principalul cadou de Anul Nou cu un pachet de muniţii compus din rachete Zircon a plecat ieri către ţărmurile NATO'', a spus Medvedev, referindu-se la anunţul anterior al preşedintelui rus Vladimir Putin despre desfăşurarea în Atlantic a unei nave militare ruseşti echipate cu rachete hipersonice, conform Agerpres.ro.

''Aşadar, bucuraţi-vă! Asta va face să reflecteze pe oricine este o ameninţare directă pentru Rusia sau aliaţii noştri'', a continuat fostul preşedinte rus, adresându-se Washingtonului şi transmiţându-i că respectivele rachete ar putea fi plasate la numai 100 de mile de coasta americană.

Mesajul lui Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, survine după ce ambasada SUA la Moscova a publicat un mesaj video pe care l-a denumit: ''un apel către poporul Rusiei''. Înregistrarea care durează 50 de secunde conţine imagini ce arată distrugeri provocate de bombardamentele ruseşti în Ucraina, afirmând că ceea ce se întâmplă acolo ''nu este demn pentru voi'', pentru cetăţenii ruşi.

''Rămânem solidari cu fiecare dintre voi care vă străduiţi să creaţi un viitor mai paşnic'', mai spune ambasada americană în înregistrarea video, în care este inserată şi o imagine cu sloganul ''Nu războiului!'' scris cu spray cu vopsea pe un zid.

Rusia şi SUA au ''concurat şi colaborat'' decenii la rând şi ''pe tot parcursul istoriei, ţările noastre au fost unite de asemănările culturale şi de realizările noastre'', menţionează mai departe mesajul ambasadei americane, în timp ce imaginile care-l însoţesc arată cosmonauţi sovietici, scriitori precum Feodor Dostoievski şi secvenţe cu preşedinţii Loenid Brejnev, Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn.

În reacţia sa faţă de acest clip video, Medvedev i-a calificat pe membrii guvernului american drept nişte ''ciudaţi'' care apelează la procedee din propaganda nazistă a lui Joseph Goebbels, fostul preşedinte rus scăpând şi o înjurătură la adresa oficialilor americani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri