Agenția spațială a Kremlinului, Roscosmos, a semnat un acord cu una dintre cele mai sărace țări din lume pentru lansarea de misiuni spațiale.

Potrivit Moscow Times, Roscosmos a semnat la sfârșitul anului 2022 acordul cu Ministrul Educației, Inovației, Științei și Tehnologiei din Zimbabwe, Amon Murvira. Cele două țări vor coopera în construcția și lansarea de nave spațiale de mici dimensiuni pentru comunicații și în scopuri educaționale.

În septembrie, președintele Parlamentului din Zimbabwe a vizitat Rusia pentru a-și anunța sprijinul pentru războiul purtat de aceasta în Ucraina, război pe care l-a atribuit politicii agresive a NATO. El a mai spus și că cele două state sunt ”frați de arme” împotriva Occidentului.

Încă din 2018, Zimbabwe a demarat un program spațial, după căderea regimului Mugabe. Anul trecut, țara a lansat de pe Stația Spațială Internațională primul său nano-satelit, realizat cu ajutorul specialiștilor japonezi și care colectează informații legate de terenurile agricole din Zimbabwe.

Zimbabwe este una dintre cele mai sărace țări din lume, cu un PIB de 10 ori mai mic decât al României, la o populație de 15 milioane de locuitori. Rata inflației a depășit anul acesta 200%. Este unul dintre puținele guverne din lume care întreține relații prietenești cu Rusia, de care depinde pentru importurile de grâu și ulei.

Pe lângă Zimbabwe, Kremlinul a mai semnat acorduri privind colaborarea în spațiu cu Togo, Sierra Leone, Burundi, Surinam sau Guatemala.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri