Rusia lui Vladimir Putin ar avea probleme tot mai mari cu rachetele cu rază lungă de acțiune, care ar fi "profund disfuncționale", conform Ministerului britanic al Apărării.

Astfel, notează Independent, citând instituția britanică, există dovezi clare ale faptului că rachetele cu rază lungă de acțiune ale regimului de la Kremlin se "chinuie" să identifice corect țintele.

Informația trebuie citită în contextul în care cel mai recent atac rusesc asupra civililor ucraineni a fost efectuat cu o rachetă KH 22 construită în anii 1960 pentru a ataca portavioanele americane, aceasta nimerind însă într-un bloc de locuințe.

Kremlinul a negat însă acest atac şi a susţinut din nou că Moscova nu vizează decât ţinte militare.

Regimul lui Vladimir Putin a instituit de asemena sancțiuni la adresa Secretarului de externe al Marii Britanii, James Cleverly, dar și a altor oficiali britanici, ca răspuns la anunțul acestei țări că va trimite tancuri principale de luptă Challenger 2 în Ucraina.

Mai mult, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, l-a întrebat direct pe acesta de ce susține "neo-nazismul", precum și administrația condusă de Volodimir Zelensky.

"Dragă James, nu înțelegi. Acestea (sancțiunile, n.r.) sunt pentru politica ta anti-rusă. Dar tot va trebuie să răspunzi cu privire la susținerea ta pentru regimul de la Kiev și a neo-nazismului", a declarat aceasta.

James Cleverly a confirmat faptul că este subiectul sancțiunilor ruse, remarcând însă, în același timp, faptul că "dacă acesta este prețul susținerii ucrainei, atunci este bucuros să-l plătească".

Această desfășurare de evenimente vine în contextul numirii generalului Valeri Gerasimov la conducerea armatei ruse, cel mai îngrijorător lucru cu privire la această mișcare fiind faptul că acesta are la dispoziție, fără să ceară aprobare, capabilități și rezerve strategice nefolosite până în prezent, pentru care comandanții anteriori trebuiau să ceară autorizare.

Sursa foto: Shutterstock / Sergey Lashko

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri