Suedia este pregătită să pună aderarea României la spațiul Schengen pe ordinea de zi a Consiliului UE, anunță europarlamentarul Siegfried Mureșan, care adaugă faptul că prim-ministrul suediei i-a confirmat acest aspect.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan spune că i-a cerut prim-ministrului Suediei, Ulf Kristersson, la dezbaterea din plenul Parlamentului European cu ocazia prezentării programului de activități al Președinției suedeze al Consiliului Uniunii Europene, ca aderarea României la spațiul Schengen să rămână pe agenda Consiliului în următoarea perioadă.

„I-am transmis că, așa cum aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va face să fim cu toții mai în siguranță, aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toții mai în siguranță”, adaugă Mureșan.

Acesta face public și mesajul pe care l-a primit din partea prim-ministrului suedez

„Înțeleg dezamăgirea care a fost resimțită în ceea ce privește dosarul Schengen. Suedia înțelege, la fel ca orice alt stat membru, că Bulgaria și România sunt dornice să adere la Schengen și suntem pregătiți să punem această chestiune pe ordinea de zi.”, ar fi răspuns prim-ministrul suedez în urma solicitării făcute de către europarlamentarul român.

Romînia și Bulgaria nu au fost admise în spațiul Schengen în urma votului derulat la finalul anului trecut, deoarece Austria și Olanda au votat împotrivă, motivând că se tem de o intensificare a migrației către Occident. În acest moment, Suedia deține președenția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar recent anunțase că a început discuțiile bilaterale pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, însă pentru a introduce acest vot pe ordinea de zi ar fi nevoie de un acord din partea Austriei și Olandei, țări care s-au opus anterior.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri