O femeie din China a reușit să trăiască sub o identitate falsă timp de 25 de ani, după ce a furat peste jumătate de milion de dolari de la o bancă și după ce a trecut printr-o operație estetică pentru a-și schimba aspectul, relatează Bloomberg.

Din păcate pentru ea, autoritățile din Yueqing, un oraș aflat la aproximativ 370 km sud de Shanghai, au descoperit-o și au dezvăluit și câteva dintre detaliile poveștii parcă scoasă dintr-un film hollywoodian.

Autoritățile au dezvăluit că Chen Yile a dispărut în 1997, când avea 26 de ani și când lucra în poziția de casier bancar în cadrul China Construction Bank Corp. Dispariția ei nu a fost una surprinzătoare, în condițiile în care din bancă dispăruseră aproximativ 3,98 milioane de yuani (587.000 de dolari în prezent). Chen Yile ar fi reușit să sustragă suma impresionantă la acea vreme prin umflarea conturilor bancare într-un weekend, apoi retrăgând numerar de la bancomate.

Ca să se facă dispărută, Chen Yile a avut un plan destul de elaborat. Nu este clar dacă acesta a fost planul de la bun început sau dacă a improvizat din mers.

Mai întâi a fugit din orașul în care locuia, din Yueqing, către Whenzou, un oraș nu foarte îndepărtat. A plecat rupând contactul cu toate persoanele apropiate. Chen și părăsit și soțul de la acea vreme. Nu ar fi surprinzător că ea a încercat să nu le ofere autorităților o cale de a o găsi prin intermediul legăturilor ei, în condițiile în care cel care raportase infracțiunea în 1997 fusese chiar tatăl ei.

Ca să se piardă de pe radarul autorităților a recurs imediat la operații plastice pentru a-și schimba aspectul. Chen Yile ar fi plătit „zeci de mii” de yuani în orașul Wenzhou, pentru operațiile respective. Totodată, Chen Yile și-a cumpărat o nouă carte de identitate cu numele „Jiang Mouhong” în Shanghai.

După ce și-a „șters” toate urmele, Chen Yile s-a mutat în Guangdong, unde s-a recăsătorit, dând naștere și unei fiicei, dar începând și o afacere cu articole de curățenie.

Infractoarea a povestit cum a fugit cu banii

Autoritățile au spus că au „depistat-o” în luna decembrie a anului trecut și au acuzat-o de corupție, fals de documente și bigamie. Poliția nu a oferit detalii legate de modul în care a fost găsită Chen Yile, dar a dezvăluit ce le-a povestit femeia în timpul interogatoriului, în legătură cu modul în care a fugit cu banii.

Chen nu a putut transporta fizic toți cei aproape 4 milioane de yuani, ci doar aproximativ 400.000 de yuani. Restul banilor au fost „ascunși” în cumpărarea unei case și în conturile bancare ale unor rude.

„Cei aproximativ 400.000 de yuani de bani furați pe care i-am luat în acel moment au fost cheltuiți rapid, dar am câștigat bani din înființarea companiei mele”, a spus Chen în declarație.

Deși a fugit fără să se mai uite înapoi, Chen a spus că i-a fost dor de familia ei în cei 25 de ani cât a stat „ascunsă”.

Chen Yile se pare că încearcă să câștige simpatia autorităților, probabil pentru a obține o pedeapsă mai mică declarând că: „Sunt dispusă să returnez ceea ce am furat și să compensez pierderile.”

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri