Forţele de ocupaţie ruse pregătesc la ora actuală o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei, a avertizat secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) de la Kiev, Oleksii Danilov, adăugând că acţiunile trupelor ruse sunt de aşteptat într-o lună-două, potrivit Unian.

"De partea rusă observăm o concentrare maximă, se pregăteşte de ( o nouă) ofensivă. Nu ne surprinde. Înţelegem că într-o lună, o lună şi jumătate sau două vor începe operaţiuni majore, cu utilizarea maximă a tuturor resurselor disponibile pe teritoriul Federaţiei Ruse", a declarat Danilov în cursul telemaratonului din timpul serii, un program informativ identic difuzat simultan de principalele televiziuni ucrainene, conform Agerpres.ro.

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională i-a avertizat pe ucraineni că Rusia, ţară-agresoare, pregăteşte noi atacuri informaţionale împotriva Ucrainei şi încearcă în acelaşi timp să racoleze căpetenii ale lumii interlope din regiunea Harkov.

"Mai mult, pot să spun că Direcţia a V-a a FSB (Serviciul Federal de Securitate rus/ex-KGB) încearcă să atragă de partea sa lideri ai lumii interlope, în special din regiunea Harkov. Noi monitorizăm toate aceste lucruri şi vreau să mă adresez acestor tipi tineri, dintre care unii se află la ora actuală în Emiratele Arabe Unite (EAU): băieţi, dacă vă întoarceţi acasă, veţi ajunge cu toţii după gratii. Trebuie să ne apărăm ţara, nu să facem jocuri cu FSB", a declarat Oleksii Danilov.

În viitorul apropiat, potrivit acestuia, împotriva Ucrainei pot fi efectuate mai multe atacuri informaţionale cu ajutorul unor agenţi de influenţă ruşi care sunt încă prezenţi în Ucraina.

Anterior, Oleksii Danilov afirmase că Rusia ar putea declanşa o nouă ofensivă majoră în Ucraina în timpul apropiat cu prilejul împlinirii unui an de la declanşarea invaziei.

În acelaşi timp, invadatorii ruşi efectuează atacuri de mici dimensiuni asupra poziţiilor armatei ucrainene în regiunea Zaporojie (sud) pentru a distrage atenţia trupelor ucrainene de la o posibilă ofensivă în pregătire în regiunea Lugansk (est), consideră analişti de la Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW), potrivit agenţiei de presă citate.

Statul Major al armatei ucrainene a indicat că în aceste atacuri au fost implicate grupuri a câte 10-15 soldaţi. Dimensiunea şi natura unor astfel de atacuri relevă că scopul acestor acţiuni este distragerea atenţiei forţelor armate ucrainene din unele sectoare ale frontului, informează ISW.

Serviciile de informaţii ucrainene semnalează la rândul lor o concentrare de forţe ruse în zona Lugansk, specificând că unităţi ale Diviziei a 2-a motorizate a Armatei 1 de tancuri de gardă din Districtul militar Vest al Federaţiei Ruse au fost relocate din Belarus şi transferate parţial în această regiune din Donbas.

Rusia a declanşat cu aproape un an în urmă o invazie pe scară largă în Ucraina în ceea ce ea numeşte operaţiune militară specială, considerat de Kiev şi Occident drept o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat independent, prima de acest gen după cel de-al Doilea Război Mondial. Chiar dacă Moscova a anexat ilegal la sfârşitul lunii septembrie patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk (est), Zaporojie şi Herson (sud) - ea nu controlează integral nici până în prezent niciuna dintre acestea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri