Rusia a atacat în cursul nopţii mai multe oraşe din Ucraina, de la capitala Kiev şi până la oraşe din centrul şi sudul ţării, provocând moartea a cel puţin cinci persoane, potrivit media şi unor oficiali, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Atacurile au loc în contextul în care se aşteaptă ca forţele ucrainene să lanseze o contraofensivă cu echipamentul militar nou, inclusiv tancuri, primit de la aliaţii săi occidentali, după ce forţele ruse au avansat puţin în ofensiva de iarnă.

În oraşul Uman din centrul ţării trei persoane au fost ucise şi opt rănite după ce o rachetă a lovit un bloc de locuinţe provocând un incendiu, a declarat Igor Tabureţ, şeful administraţiei militare din zonă.

În largul oraşului Dnipro din centrul ţării, o rachetă a lovit o casă şi un copil şi o tânără au fost ucişi, a declarat primarul Boris Filatov pe Telegram. De asemenea, trei persoane au fost rănite în tirul cu rachetă.

Kievul a fost şi el zguduit de explozii, dar două persoane au fost rănite şi în regiunea capitalei, în oraşul Ukrainka.

Administraţia militară a capitalei a informat că apărarea antiaeriană a distrus 11 rachete de croazieră şi două drone, fragmentele avariind o linie de tensiune.

Interfax a relatat că explozii au fost raportate după miezul nopţii la Dnipro, Kremenciuk şi Poltava în centrul ţării şi la Nikolaev (Mikolaiv) în sud.

Atacurile Rusiei de vineri au loc la o zi după ce Kremlinul a anunţat că orice iniţiativă care ar putea pune capăt războiului este binevenită, referindu-se la o convorbire telefonică între liderul chinez Xi Jinping şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski care a avut loc miercuri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri