Presedintele Chinei: "Situatia este grava, epidemia se accelereaza"

Epidemia de pneumonie virala care a ucis 41 de persoane ''se accelereaza'' si pune China ''intr-o situatie grava'', a recunoscut sambata presedintele Xi Jinping, care a facut apel la consolidarea autoritatii regimului comunist, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Noul coronavirus, care a aparut in centrul tarii in luna decembrie, a infectat aproape 1.300 de persoane in China si s-a raspandit in mai multe tari, inclusiv in Franta, Statele Unite si Australia.

China ar putea ''castiga batalia'' contra noului coronavirus, a dat asigurari seful statului chinez in cadrul unei reuniuni a Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist, care numara sapte membri si care conduce tara, conform Xinhua.

"In fata situatiei grave a unei epidemii care se accelereaza (...) este necesara consolidarea conducerii centralizate si unificate a Comitetului Central al Partidului", a afirmat Xi Jinping.

In declaratiile initiale, de lunea trecuta, Xi Jinping a solicitat o ''verificare'' hotarata asupra epidemiei. Aceste comentarii au fost urmate, joi, de instituirea carantinei in orasul Wuhan, epicentrul epidemiei. China a anuntat sambata extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea raspandirii noului coronavirus, masura ce are drept consecinta izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, noteaza AFP. Cinci orase din provincia Hubei (centru) au fost adaugate celor 13 care erau deja vizate de aceasta dispozitie.

Citeste si:
Închisoare pentru o femeie care nu a spus că are simptome de COVID-19
Închisoare pentru o femeie...

Joi, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut "situatia de urgenta din China", insa a apreciat ca este "prea devreme" pentru a vorbi despre o stare de urgenta globala din cauza acestui virus

Sursa foto: Kaliva / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri