Washingtonul a impus vineri noi tarife vamale de 25% pentru importuri de bunuri din China in valoare de 200 de miliarde de dolari, in timp ce autoritatile de la Beijing au avertizat ca vor reactiona la aceste masuri, o noua escaladare a tensiunilor dintre primele doua mari economii ale lumii, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Ministerul Comertului din China a precizat ca "regreta profund" decizia SUA, adaugand ca va lua contramasurile necesare, fara a oferi detalii.

Decizia Washingtonului vine in timpul negocierilor dintre reprezentantii SUA si China menite sa salveze un potential acord care ar stopa razboiul comercial din ultimele zece luni dintre SUA si China.

Vicepremierul chinez Liu He a discutat joi cu Robert Lighthizer, reprezentantul Special pentru Comert (USTR) al presedintelui american si Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, iar negocierile ar urma sa se reia vineri.

Bursele din Asia au inregistrat vineri dimineata scaderi semnificative dupa anuntarea noilor tarife vamale, investitorii fiind ingrijorati ca un razboi comercial prelungit va afecta cresterea economiei mondiale.

Holger Max-Lang, Lectra:...
Citeste si: Care sunt principalele trenduri in piata de fashion vazute de Lectra?

Decizia SUA exacerbeaza incertitudinile privind comertul global, sporind tensiunile dintre SUA si China si afectand negativ increderea pe plan mondial, a avertizat Michael Taylor, director pentru Asia-Pacific in cadrul Moody's Investors Service. "Noile tarife vamale ar putea de asemenea determina o vanzare accelerata a activelor riscante pe plan global, la inasprirea conditiilor financiare si la incetinirea cresterii economiei mondiale", a adaugat Taylor.

Sursa foto: Thomas Breher | Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si