Ambasada Rusiei în Marea Britanie a promis miercuri un "răspuns" în cazul în care Londra decide să trimită avioane de luptă în Ucraina, aşa cum a cerut preşedintele Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Marea Britanie, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Aş dori să reamintesc oficialilor de la Londra: într-un astfel de scenariu, rezultatul sângeros al următoarei runde de escaladare va fi asupra conştiinţei dumneavoastră, împreună cu consecinţele militare şi politice pentru continentul european şi întreaga lume", a precizat ambasada, citată de agenţiile de presă ruse. "Rusia va găsi un răspuns la orice măsură ostilă", a adăugat sursa citată.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că premierul britanic Rishi Sunak şi-a exprimat dorinţa de a furniza Ucrainei avioane de luptă, în timp ce acesta a anunţat că Marea Britanie va începe să antreneze piloţi ucraineni, notează Reuters.

La rândul său, Rishi Sunak a afirmat că se analizează opţiunile de a furniza Ucrainei avioane pentru a luptă, adăugând că pregătirea piloţilor ucraineni este primul pas spre ei pentru a fi capabili să folosească astfel de avioane.

Odată cu vizita efectuată miercuri de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Londra, Sunak a anunţat extinderea programului de pregătire oferit armatei ucrainene în timp ce aceasta luptă împotriva trupelor ruse; acest program va include şi instruirea unor piloţi militari ucraineni pentru a folosi avioane de luptă occidentale.

În ceea ce privește posibilitatea de trimitere de avioane, dintre reacțiile occidentale recente, Joe Biden a declarat că nu vrea să trimită avioane F16 în Ucraina, Macron n-ar exclude trimiterea de avioane de vânătoare pentru ucraineni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri