Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită joi, la Bruxelles, a declarat în plenul Parlamentului European, că apărarea teritoriului ucrainean împotriva invaziei ruse reprezintă de asemenea şi apărarea Europei.

"Ne apărăm împotriva celei mai antieuropene forţe din lumea modernă. Ne apărăm, vă apărăm", a declarat Volodimir Zelenski, Președintele Ucrainei.

Zelenski a fost aclamat de eurodeputaţi, care l-au aplaudat în picioare în plenul PE, înaintea discursului său, scrie Agerpres.

El a fost primit de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

''Acest parlament a fost alături de Ucraina din prima zi şi vom confirma astăzi (joi - n.r.) că vom continua să fim alături de Ucraina până la victorie'', a declarat Metsola în faţa presei, cu puţin înainte de sosirea lui Zelenski.

După vizitele la Londra şi Paris în urmă cu o zi, Zelenski participă joi în capitala Belgiei la un summit al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, cărora le va cere să livreze Kievului avioane de luptă pentru a face faţă avansului armatei ruse.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri