Washingtonul va acorda o nouă tranşă de ajutor militar Ucrainei, în valoare de 2 miliarde de dolari, acest anunţ intervenind pe fondul marcării vineri a unui an de la declanşarea invaziei ruse, relatează AFP şi Reuters, preluat de Agerpres.

"SUA anunţă un ajutor militar suplimentar de 2 miliarde de dolari Ucrainei", a declarat joi la CNN consilierul pentru securitatea naţională al Casei Albe, Jake Sullivan. El nu a oferit detalii cu privire la această nouă asistenţă.

"Vom continua să examinăm ceea ce este necesar şi ne vom strădui să oferim tot ceea ce Ucraina are nevoie pentru a învinge pe front", a declarat Sullivan la CNN.

Înaltul responsabil, care l-a însoţit pe Joe Biden în vizita surpriză întreprinsă la Kiev în această săptămână, a adăugat că administraţia americană se întreabă în permanenţă cum "să ofere Ucrainei instrumentele necesare pentru a câştiga".

Sullivan a subliniat că preşedintele american, în cursul vizitei sale la Kiev, l-a anunţat pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski că SUA vor livra Ucrainei "mai multă artilerie, mai multă muniţie, mai multe (sisteme) Himars", pe lângă promisiunile anterioare de a livra mai multe vehicule blindate şi mai multe tancuri.

Sistemul Himars (High Mobility Artillery Rocket System), fabricate de gigantul american Lockheed Martin, este un lansator de rachete montat pe blindate uşoare, utilizat deja eficient de către forţele ucrainene.

În declaraţia sa, înaltul oficial de la Casa Albă a spus că ţările membre G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi SUA) urmează să anunţe vineri noi sancţiuni, care vor viza în primul rând acele state ce furnizează Rusiei produse aflate sub incidenţa sancţiunilor impuse anterior.

Întrebat despre livrarea de avioane F-16 cerute de Ucraina, Jake Sullivan a declarat: "F-16 nu au legătură cu luptele pe termen scurt. Acestea se referă la apărarea pe termen lung a Ucrainei".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri