Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a lansat un atac cu drone asupra unor ţinte ale infrastructurii civile din două regiuni din sudul Rusiei, precizând însă că acesta a eşuat, relatează Reuters şi AFP, citat de Agerpres.

"În cursul nopţii, autorităţile de la Kiev au încercat să folosească vehicule aeriene fără echipaj uman pentru ataca facilităţile de infrastructură civilă din regiunile Krasnodar şi Adîghea", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Ucraina nu a comentat până acum acuzaţiile Moscovei.

Moscova a precizat că sistemele de apărare antidronă au respins atacurile, ceea ce a făcut ca dronele să devieze de la curs, neproducând niciun fel de pagube.

"Ambele drone au pierdut controlul şi au deviat de la cursurile lor de zbor. Una a căzut pe câmp, cealaltă, deviind de la traiectorie, nu a lovit ţinta intenţionată", a menţionat sursa citată.

Anterior, autoritățile ruse anunțaseră și că au închis temporar spațiul aerian de deasupra orașului Sankt Petersburg.

Agenţiile ruse de ştiri de stat au anunţat anterior un incendiu la un depozit de petrol în regiunea Krasnodar, la circa 240 km sud-est de peninsula Crimeea, după ce o dronă a fost depistată în zonă.

Dronă căzută lângă Moscova

Andrei Vorobiov, guvernatorul regiunii Moscova, a confirmat informațiile anterioare de pe canalele rusești Telegram, potrivit cărora un vehicul aerian fără pilot s-a prăbușit în apropierea unei stații de comprimare a gazului din districtul Kolomenski, transmite BBC. Drona s-a prăbușit la 11 km sud-est de capitala Rusiei.

„Acest lucru s-a întâmplat în apropierea satului Gubastovo, ținta a fost probabil o instalație de infrastructură civilă, nu a fost afectată. Nu există victime sau distrugeri la sol,” a scris Vorobiov pe canalul său Telegram, citat de G4 Media.

Potrivit oficialului, FSB și alte autorități competente investighează situația, dar nimic nu amenință siguranța locuitorilor.

Anterior, canalele Telegram Shot și Mash au raportat că drona prăbușită a fost găsită la câțiva metri de o stație de comprimare a gazului deținută de Gazprom.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri