Alianţa Nord-Atlantică consideră că forţele ruse în Ucraina se confruntă cu o situaţie din ce în ce mai dificilă, a declarat un amiral de top al NATO, citat de DPA, transmite Agerpres.

"Rusia se află în a 15-a lună a ceea ce credea că va fi un război de trei zile", a afirmat amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului militar al NATO, într-o reuniune la Bruxelles.

"Goliat se clatină. Şi asta pentru că David a demonstrat o imensă rezilienţă şi iscusinţă tactică susţinute de 50 de naţiuni din întreaga lume", a afirmat Bauer, într-o aluzie la povestea biblică despre David şi Goliat, în care tânărul păstor David îl ucide cu o praştie pe temutul uriaş Goliat.

Amiralul Bauer a făcut aceste comentarii în deschiderea unei reuniuni a şefilor militari ai Alianţei, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de noile planuri regionale de apărare.

Aceste planuri au fost dezvoltate pentru a apăra mai bine teritoriul Alianţei Nord-Atlantice în cazul unui atac din partea Rusiei sau a unor grupări teroriste şi prevăd o creştere a numărului de trupe cu grad ridicat de pregătire.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat de asemenea că se aşteaptă ca şefii de stat şi de guvern să susţină noile planurile la summitul din iulie a Alianţei şi să se pună de acord asupra extinderii producţiei echipamentelor de apărare.

"Ne îndreptăm în direcţia bună, dar nu la fel de repede aşa cum o cere lumea periculoasă în care trăim", a declarat Stoltenberg.

Din partea Germaniei, generalul Carsten Breuer a participat pentru prima dată la reuniunea Comitetului militar al NATO, după ce a preluat, în martie, funcţia de comandant cu cel mai înalt rang în Bundeswehr.

Rusia a declanşat o invazie pe scară largă în Ucraina la 24 februarie 2022 în ceea ce ea numeşte 'operaţiune militară specială', iar Kievul şi Occidentul - o agresiune brutală, nejustificată, neprovocată şi ilegală împotriva unui stat independent, prima de acest gen în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Ministerul rus al apararii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri