Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a anunţat că a "deschis uşa pentru pregătirea piloţilor" de vânătoare ucraineni "de acum înainte", la o zi după o întâlnirea cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski la Paris, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Şi aceasta cu alte câteva ţări europene care sunt pregătite. Cred că se poartă discuţii cu americanii", a spus preşedintele francez într-un interviu pentru postul TF1, considerând, pe de altă parte, că evocarea unei posibile viitoare livrări de avioane de luptă către Kiev "ar fi o dezbatere teoretică".

"Trebuie să începem antrenamentele de astăzi, acesta este acordul pe care şi l-au asumat mai multe ţări europene", a adăugat el, fără a da alte detalii despre acest proces de formare. "Nu există niciun tabu", a dat asigurări preşedintele francez.

Parisul a respins până acum problema unei posibile livrări viitoare de avioane de luptă, explicând în special că va dura luni lungi pentru pregătirea piloţilor. Începutul acestei instruiri ar putea, aşadar, pe termen lung, să deschidă şi drumul pentru livrarea de aparate.

Cu privire la arme, şeful statului francez nu a dorit să detalieze noile promisiuni menţionate cu o zi înainte în timpul vizitei omologului său ucrainean. "Am decis să livrăm muniţie nouă", a spus el.

El a menţionat, fără a da detalii, pregătirea trupelor ucrainene "care vor fi însărcinate să conducă o contraofensivă şi să reziste", în special în ceea ce priveşte "repararea vehiculelor, a tunurilor".

"De aceasta are nevoie şi Ucraina", a pledat el, în timp ce Franţa este uneori acuzată că face mai puţin decât alte ţări europene importante, cum ar fi Regatul Unit şi Germania, în materie de livrări de arme către Kiev.

"Strategia Franţei este simplă: să ajute Ucraina să reziste, să organizeze, atunci când va alege, o contraofensivă pentru a-i putea aduce pe toţi înapoi la masa negocierilor şi, în condiţiile pe care 'ea le va fi ales', să construiască o pace durabilă pentru ea", a subliniat preşedintele Macron

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri