20 Mai 2023

Rochia de mireasă care a intrat în Cartea Recordurilor: peste 50.000 de cristale Swarovski au fost folosite la confecționarea ei



Se spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei, dar ce spuneți de cristale?! Un designer italian a creat o rochie de mirească din peste 50.000 de cristale Swarovski, reușind astfel să intre în Cartea Recordurilor.

Rochia a fost prezentată la show-ul de fashion Sì Sposaitalia Collezioni, pe 14 aprilie 2023, și aparține designerului de rochii de mirese, Michela Ferriero. Cea mai recentă creația a sa conține 50.890 de cristale Swarovski, Michela încercând să dea viață nu doar unei rochii de neuitat, ci și unui obiect de artă.

Rochia de record oferă o siluetă strânsă, decolteu în formă de inimă și material transparent. Chiar și mănușile sunt împodobite cu cristale pentru a se asigura că mireasa strălucește la fiecare mișcare.

Crearea rochiei a durat patru luni de planificare.

Cristalele au fost mai întâi cusute în baza de tul a rochiei, după care pe franjurile de cristal de pe corset și mănuși și, în sfârșit, au fost confecționate lanțurile de cristal de pe spate pentru a oferi o cascadă de lumină.

A fost nevoie de 200 de ore de lucru pentru a coase fiecare cristal.

Recordul anterior a fost deținut de Özden Gelinlik Moda Tasarim Ltd. (Turcia) și a fost prezentat la Forum Istanbul Shopping Mall, din Istanbul, pe 29 ianuarie 2011, cu 45.024 de cristale.



Citeste si