Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon, a sosit, vineri, în Baza 86 aeriană de la Borcea şi urmează să execute misiuni de Poliţie Aeriană Întărită şi misiuni de antrenament în comun cu militari şi aeronave din cadrul Forţelor Aeriene Române, scrie Agerpres.

"Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon, au sosit vineri, 22 septembrie, în Baza 86 aeriană 'Locotenent Gheorghe Mociorniţă' de la Borcea. Militarii americani vor executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, precum şi misiuni de antrenament în comun cu militari şi aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forţelor Aeriene Române", informează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, misiunile de poliţie aeriană şi cele de instruire desfăşurate în comun contribuie la creşterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele ale SUA.

Departamentul de stat al SUA a anunțat încă de la începutul lunii septembrie că va trimite mai multe avioane F-16 în România pentru a efectua misiuni de ”poliție aeriană”. Decizia vine după recenta găsire a unor resturi de drone rusești la granița dintre România și Ucraina.

”Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat astăzi cu ministrul român de externe, Luminița Odobescu. Secretarul de stat Blinken și ministrul de externe Odobescu au discutat despre investigația României privind resturile de drone găsite în România, în apropierea graniței cu Ucraina. Cei doi au discutat despre o cooperare suplimentară pentru menținerea securității spațiului aerian, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România. Secretarul Blinken a afirmat sprijinul nostru neclintit pentru România, aliatul nostru NATO”, se menționează într-un comunicat al Departamentului de stat american.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat miercuri că în judeţul Tulcea au fost găsite fragmente dintr-un echipament 'care ar putea fi asimilat unei drone', probele urmând să fie analizate pentru a se stabili originea, capacitatea şi timpul echipamentului. Președintele Klaus Iohannis negase inițial existența acestor resturi pe teritoriul României.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri