Germania susţine în continuare ferm "demult meritata aderare" a Românei la spaţiul Schengen, care ar fi atât în interesul României, cât şi al Germaniei şi al întregii Uniuni Europene, a afirmat ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, la recepţia de Ziua Unităţii Germane şi Reunificarea Germaniei din 3 octombrie 1990, relatează Agerpres.

Gebauer a amintit că ţara noastră a îndeplinit toate cerinţele tehnice pentru a face parte din spaţiul de liberă circulaţie europeană. "Vă asigur că majoritatea covârşitoare a statelor UE susţin România şi Bulgaria în acest demers şi cu toţii vor face eforturi pentru a găsi o soluţie să faceţi parte din Schengen cât mai rapid posibil", a spus el.

"România este pentru Germania un partener important şi de încredere. Mulţumesc în mod deosebit Guvernului României şi poporului român pentru sprijinul acordat Ucrainei şi Republicii Moldova, precum şi consolidării flancului estic al NATO. În cadrul Uniunii Europene şi în calitate de aliat NATO, România joacă în mod constant un rol constructiv şi se concentrează pe identificarea unor soluţii şi nu a problemelor. Avem nevoie de mai mult astfel de spirit în Europa", a spus diplomatul.

El a spus că recepţia marchează "un prilej de profundă recunoştinţă".

"Reunificarea paşnică dintre Germania de Est şi Germania de Vest nu a fost ceva de la sine înţeles. Această şansă istorică a fost posibilă doar datorită acţiunilor curajoase împotriva regimului comunist ale oamenilor din fosta RDG şi din multe alte ţări est-europene, inclusiv România, care au demonstrat pentru libertate şi democraţie. La fel de importantă a fost şi susţinerea acordată de partenerii noştri din Europa şi de Statele Unite - şi le mulţumim pentru aceasta", a punctat Gebauer.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri