Ministrul francez al transporturilor, Clément Beaune, a susţinut că "nu există cazuri confirmate" de ploşniţe de pat în metrourile şi trenurile din Franţa, în pofida fotografiilor şi mărturiilor care circulă pe reţelele de socializare, şi a cerut populaţiei să nu "cadă în psihoză"

"Nu există cazuri confirmate în metrouri şi trenuri, probabil le vom avea în următoarele săptămâni sau luni, la fel ca în toate marile oraşe ale lumii", a spus în faţa presei ministrul francez, după o întâlnire cu principalii operatori de transport din Franţa.

Cetățenii, rugați să nu se panicheze

El a dorit să transmită un mesaj de "încredere, transparenţă şi vigilenţă" în faţa invaziei de ploşniţe care a devenit o problemă de preocupare politică în Franţa. "Luăm în serios fotografiile (distribuite pe internet), nu trebuie să cădem în negare şi nici în psihoză, aceste cazuri le-am verificat şi nimic nu s-a confirmat", a insistat acelaşi ministru, care a venit şi cu argumentul că ploşniţele sunt deranjate de lumina din vagoane.

Parisul, cu populaţia sa numeroasă, este oraşul cel mai afectat de invazia ploşniţelor, dar aceste insecte s-au răspândit şi în alte mari oraşe ale Franţei, precum Marsilia, unde un liceu a fost închis din cauza prezenţei lor.

Guvernul recunoaște problema ploșnițelor

Chiar şi şefa guvernului, Elisabeth Borne, a admis că invazia ploşniţelor de pat este "un calvar" pentru cei afectaţi şi a anunţat că această chestiune va fi detaliată într-o comisie ministerială care se va reuni vineri. Această reuniune se va încheia cu "decizii şi măsuri", a promis purtătorul de cuvânt al guvernului, care a recunoscut că această invazie afectează sistemul sanitar, economia, transporturile şi turismul, aşadar este nevoie de o "abordare globală".

Mici insecte de dimensiunea unui sâmbure de măr, ploşniţele de pat se ascund în saltele, perne, cearşafuri şi în tot ce înseamnă lenjeria de pat. Ele se hrănesc cu sângele oamenilor şi animalelor, prin înţepături mai ales în timpul nopţii.

Conform ultimelor date oficiale, cele din luna iunie, ploşniţele de pat pătrunseseră până atunci în circa 11% din locuinţele franceze.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri