Dacă ai în plan să călătorești până la sfârșitul verii cu un buget redus, avem vești bune pentru tine. Franța pune la vânzare bilete de tren de 1 euro, așa că poți să explorezi una dintre cele mai frumoase regiuni fără să îți faci griji pentru cheltuielile cu transportul.

Dacă nu sunt case la 1 euro, sunt bilete tren, însă de această dată nu este vorba de de Italia, ci de Franța. Autoritățile din regiunea Hauts-de-France pun în vânzare mii de bilete de tren la prețul de 1 euro. Inițiativa face parte din eforturile ministrului francez al transporturilor Clément Beaune de a reduce din prețul biletelor de tren, scrie euronews.com.

La începutul lunii iulie, 200.000 de bilete de tren au fost vândute la prețul fix de 19 euro. Deși această schemă s-a încheiat pe 15 iulie și s-a aplicat tuturor liniilor Intercités, încă mai sunt oferte disponibile, ba chiar la un preț pe care oricine și l-ar putea permite: 1 euro.

Până pe 27 august, multe servicii de tren eTER (regional express) din regiunea de coastă Hauts-de-France costă doar 1 euro. Biletele la acest preț s-au pus în vânzare începând cu data de 25 iulie și sunt disponibile în toate zilele, inclusiv în cele de sărbători și în cele care pică în weekend.

Ce trebuie să știți este că există, totuși, un număr limitat de bilete la 1 euro, așa că ar trebui să te grăbești. Acestea sunt disponibile la ghișeele de bilete din gările Hauts-de-France, dar și pe site-ul SNCF.

Reducerile au fost finanțate de consiliul regional de stat ca o modalitate de a ajuta turiştii și localnicii să economisească bani. Regiunea Hauts-de-France se află la nord de Paris, în apropiere de granița cu Belgia și cuprinde orașele Amiens, Lille și Calais.

Ce alte reduceri există la transportul public în Franța

În Occitania, Franța, persoanele sub 26 de ani sunt, de asemenea, eligibile pentru bilete de tren TER la 1 euro în perioada 14 iulie - 15 august.

Totodată, Franța lansează și alte scheme de reducere a prețului biletelor de tren. Până în vara anului 2024, ministerul transporturilor speră să introducă un singur permis pentru tineri. Abonamentul va fi valabil pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv trenurile Intercités, trenurile TER și autobuzele.

Trenurile Intercités transportă aproximativ 12 milioane de persoane pe an, potrivit Ministerului Transporturilor, mult mai puțin decât trenurile TGV din Franța care au transportat 23 de milioane de persoane în vara lui 2022. La trenurile feroviare de mare viteză, însă, statul nu poate modifica tarifele.

Germania a introdus la începutul acestui an un permis de tren lunar de 49 de euro, care s-a dovedit a fi foarte popular.

Ce alte țări din Europa oferă bilete ieftine de tren

La începutul acestui an, Spania a redus prețurile biletelor Interrail pentru persoanele sub 30 de ani. Biletele cu reducere sunt disponibile rezidenților spanioli până pe 15 septembrie. Tinerii pot beneficia, de asemenea, de reduceri de 90% la autobuzele de stat și la trenurile pe distanțe scurte și medii.

Deutsche Bahn, serviciul feroviar național al Germaniei, a lansat bilete de 9,90 euro pe unele rute pe distanțe scurte. Vânzarea s-a putut realiza până pe 31 iulie pentru călătoriile mai scurte cu trenurile ICE.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri