Operatorul aerian Dan Air va opera o serie de zboruri dinspre Tel Aviv către Bucureşti cu scopul de a repatria cetăţenii români, informează compania printr-un comunicat, relatează Agerpres.

Totodată, transportatorul a anunţat că va opera şi peste 15 zboruri din Tel Aviv către Larnaca, cel mai apropiat aeroport european de Israel, pentru a evacua câţi mai mulţi cetăţeni.

"Dan Air intensifică operaţiunile de repatriere dintre Israel şi România şi participă în mod activ la zborurile de evacuare din Israel către ţările vecine. Aşadar, urmează ca Dan Air să opereze o serie de zboruri dinspre Tel Aviv către Bucureşti cu scopul de a repatria cetăţenii români urmând să opereze şi peste 15 zboruri din Tel Aviv către Larnaca - cel mai apropiat aeroport european de Israel pentru a evacua câţi mai mulţi cetăţeni pentru a-i scoate din calea războiului care a pus stăpânire în ultimele zile pe Israel", se arată în comunicat.

Pentru a susţine operaţiunile de evacuare, operatorul aerian va aloca şi o a doua aeronavă.

Potrivit sursei citate, Comitetul de siguranţă Dan Air analizează în mod continuu toate informaţiile primite de la autorităţile române şi israeliene şi îşi actualizează în mod continuu analiza de risc şi adoptă măsurile de mitigare necesare pentru a avea certitudinea că toate zborurile sunt operate în deplină siguranţă şi securitate.

"Dan Air salută curajul de care dau dovadă echipajele noastre care, la solicitarea companiei de a opera zboruri spre Tel Aviv, au răspuns în proporţie de 95% că sunt de acord să opereze într-o zonă de război şi sunt pregătite şi onorate să ajute toate persoanele care vor să se pună la adăpost de război", precizează compania.

Cursele regulate de la Braşov spre Tel Aviv, lansate de operatorul aerian în programul de iarnă vor fi suspendate până la încetarea stării de război din Israel.

"Vreau să mulţumesc tuturor partenerilor din Israel, România şi Cipru care susţin în mod activ eforturile Dan Air de a opera zborurile în siguranţă. Mulţumesc în special echipajelor Dan Air care fără ezitare au spus da în faţa misiunilor de zbor dificile pe care urmează să le operăm. Cred în puterea exemplului aşadar şi eu, cât şi acţionarul companiei, Comandant Dan Iuhaş, vom face parte din echipajele care vor opera zborurile către Israel", a declarat Matt Ian David, director general al Dan Air.

Dan Air este o companie privată, cu 100% capital românesc, fiind înfiinţată de comandantul Dan Iuhaş în anul 2017.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri