Armata sud-coreeană crede că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, denumirea oficială a Coreei de Nord - n.r.) ar fi putut furniza direct sau indirect arme grupării islamiste palestiniene Hamas după ce a analizat atacurile declanşate de această miliţie împotriva Israelului pe 7 octombrie, transmite EFE, conform Agerpres.

Statul Major sud-coreean (JCS) a confirmat marţi, într-un SMS trimis jurnaliştilor, că rachete antitanc sau muniţii de artilerie de origine nord-coreeană ar fi putut fi folosite în actele teroriste pe care miliţia palestiniană le-a comis acum 10 zile, la o scară nemaivăzută în ultimele decenii.

SMS-ul de la JCS confirmă ceea ce unul dintre purtătorii de cuvânt ai săi a declarat deja agenţiei locale Yonhap: "Se crede că Phenianul are o legătură directă sau indirectă cu Hamas în mai multe domenii, cum ar fi comerţul cu arme, antrenamentul tactic şi antrenamentul militar".

La rândul său, JCS a confirmat ceea ce a relatat săptămâna trecută postul american Radio Free Asia (RFA) - care semnala utilizarea de lansatoare de rachete fabricate de Coreea de Nord după modelul sovietic RPG-7 în atacurile din 7 octombrie - deşi nu este în măsură să stabilească dacă Hamas le-ar fi putut obţine direct de la Phenian sau prin intermediari.

Similar, JCS presupune că muniţia de artilerie de 122 de milimetri - acelaşi tip de muniţie pe care se crede că Phenianul l-a furnizat Moscovei pentru războiul din Ucraina - găsită de-a lungul graniţei israeliene provine tot din Coreea de Nord, deoarece este inscripţionată în limba coreeană.

Statul Major sud-coreean consideră, de asemenea, că metodele folosite de Hamas pentru a se infiltra pe teritoriul israelian pe 7 octombrie amintesc foarte mult de metodele pe care Phenianul le-a încercat - precum folosirea parapantelor - sau le-a folosit deja pentru a pătrunde în Coreea de Sud, cum este cazul trimiterii de drone.

Presa de stat nord-coreeană a negat încă de săptămâna trecută orice legătură cu Hamas şi a numit informaţiile RFA "zvonuri false şi fără temei" care fac jocul "evidentelor intenţii sinistre ale Statelor Unite".

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri