Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să înceteze agresiunea împotriva Ucrainei, în cadrul primei reuniuni online a G20 la care a participat preşedintele rus de la începutul războiului, relatează AFP, citată de Agerpres.

"I-am cerut să-şi retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei pentru ca acest război să se termine în sfârşit", a declarat liderul german, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin cu premierul italian Giorgia Meloni.

Participarea preşedintelui Putin la acest summit G20 a fost "o ocazie bună" de a afirma clar cum să se restabilească pacea în Ucraina: "Rusia a atacat Ucraina şi pentru a restabili cu uşurinţă pacea este suficient ca Rusia să-şi retragă trupele", a spus el.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în cadrul Grupului celor mai puternice 20 de economii ale lumii (G20) că este necesar să ne gândim la cum poate fi oprită "tragedia" războiului în Ucraina şi a spus că Moscova nu a refuzat niciodată să participe la discuţii de pace cu Kievul, unele dintre cele mai împăciuitoare remarci ale sale de până acum cu privire la conflict.

La rândul său, Giorgia Meloni, aflată la Berlin pentru consultari guvernamentale germano-italiene, a apreciat că este "uşor" pentru Putin să participe la G20, deoarece nu trebuie să părăsească Moscova.

Meloni, care a participat de asemenea online la G20, s-a declarat de acord cu Scholz: "Am insistat încă o dată asupra poziţiei noastre" faţă de Rusia în timpul summitului virtual al G20. "Cel mai simplu lucru ar fi o retragere a trupelor (ruse, n. red.)", a spus ea.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a participat la reuniunea liderilor G20 în septembrie în India şi nici la cea din Indonezia anul trecut. El a fost reprezentat de ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

G20 include cele mai mari 19 economii ale lumii, precum şi UE şi Uniunea Africană.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri